Осем души са арестувани във Великобритания във връзка с вчерашното нападение пред парламента в столицата Лондон, съобщиха от столичната полиция, цитирана от "Гардиън".

По-рано от полицията обявиха, че са задържали седем души и са претърсили шест жилища в Бирмингам и Лондон. Ръководителят на звеното за борба с тероризма Марк Роули отбеляза, че по случая продължават да работят стотици детективи. Някой райони в центъра на Лондон продължават да са блокирани заради течащото разследване.

Британските власти ревизираха и броя на загиналите - четирима души, в това число нападателят и полицаят Кийт Палмър, който охранява парламента.

Другите двама загинали са мъж и жена. 43-годишната Аиша Фраде, която е работила като учител в Лондон, има семейство в Галиция, Испания.

Обектът на нападението в Лондон не е избран случайно, убедена Тереза Мей

Обектът на нападението в Лондон не е избран случайно, убедена Тереза Мей

Петима загинаха, а над 40 са ранените при атаката край британския парламент

Все още 29 души са хоспитализирани. Седем са в критично състояние. Властите намалиха броя на пострадалите, след като вчера съобщиха за 40.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей съобщи пред парламента, че 12 британци, трима французи, двама румънци, четирима южнокорейци, един германец, един китаец, един ирландец, един италианец и двама гърци са сред ранените.

Парламентът в Лондон започна редовно заседание след минута мълчание, с която бяха почетени загинали. Полицията също почете убития полицай с минута мълчание.

Полицията вярва, че нападателят е "действал сам и е бил вдъхновен от международен тероризъм".

В полунощ британските спецчасти претърсиха апартамент на Хагли Роуд, в Бирмингам. Властите съобщиха, че обискът на апартамента е във връзка с трагедията вчера.

Тероризъм в центъра на Лондон
Обновена

Тероризъм в центъра на Лондон

Най-малко двама души са загинали

От същия адрес миналият четвъртък е бил нает автомобила, с който нападателят вчера прегази десетки хора на моста "Уестминстър". По непотвърдена информация полицията в Лондон вече знае самоличността на нападателя.