Акциите на "Тесла" се сринаха с 6% в петък, след като двама високопоставени служители на компанията подадоха оставка. Те взеха решението няколко часа, след като Илън Мъск пуши марихуана на живо в предаване по интернет, пише "Гардиън".

Директорът на счетоводството Дейв Мортън и директорът на отдела за човешки ресурси Габи Толедано обявиха, че напускат компанията, която в последните месеци е в центъра на скандали заради действия на Мъск.

Двамата решиха да напуснат ден след поредната провокация на Мъск, който пуши марихуана в предаването на американския комик Джо Рогън.

В продължение на повече от 2 часа 47-годишният коментира всякакви теми, включително за изкуствения интелект и социалните мрежи. Дръпвайки си от цигара с канабис, която според Рогън е смесена с тютюн и марихуана, което е легално в Калифорния, Мъск отбеляза, че "почти никога" не е пушил марихуана. "Не употребявам редовно трева. Всъщност аз дори не забелязвам някакъв ефект...не мисля, че е много добро за продуктивността", каза той.

Запитан дали е разумно да пуши марихуана, докато е разследван от топ финансов регулатор на САЩ, Мъск написа в имейл до "Гардиън", че "Гардиън" е най-непоносимият вестник на планетата Земя".