Американският гигант за търговия на дребно "Амазон" обмисля временно затваряне на складовете си във Франция, обяви говорител на компанията, цитиран от "Политико".

"Амазон" заплашва да спре доставките във Франция, след като вчера френски съд взе решение да ограничи дейността на компанията заради съображения, свързани със здравеопазването и безопасността.

Съдът в Нантер нареди на "Амазон" да ограничи продажбата само до важни продукти като храни и лекарства, докато се извършва оценка на риска на мерките на компанията за защита на здравето и безопасността на работниците. Съдът установи, че американската компания се отнася небрежно по отношение защитата на работниците от заразяване с коронавирус.

Говорител на "Амазон" коментира, че компанията е "объркана" от съдебното решение и че се очаква да го обжалва.

Нашето тълкувание на решението предполага, че ние може би трябва да прекратим дейността на нашата мрежа във Франция, подчерта представителят.

Говорителят допълни, че компанията все още не е прекратила операциите си, но ще бъде принудена да го направи.

Френското бизнес списание "Капитал" пише, че в 15,00 часа ще се проведе среща за обсъждане на детайлите за спиране на работа от 16 април, четвъртък, до 20 април, понеделник.