Британската джихадистка Сали Джоунс, която вербува бойци онлайн за ИДИЛ, е убита в Сирия от американски дрон заедно с 12-годишния си син, съобщава "Сън", цитиран от "Ройтерс".

Джоунс, която е от Южна Англия и се врече в исляма бе наречен "Бялата вдовица" от британската преса, след като съпругът ѝ Джинаид Хюсеин, също боец от ДАЕШ (Ислямска държава), беше убит от дрон през 2015 г.

Позовавайки се на британски източник от разузнаването, който е информиран от свои колеги от САЩ, Джоунс и нейният син са били убити през юни близо до границата на Сирия с Ирак, докато се опитвали да избягат от Ракка.

Ръководителите на разузнавателните служби на САЩ са цитирани, че не могат да бъдат 100% сигурни, че Джоунс е била убита, тъй като няма начин да възстановят ДНК от мястото, но са "уверени", че е мъртва.

И друг път е съобщавано за убити бойци на ДАЕШ, които по-късно се появят отново.

Джоунс, която преди джихадистките си дни е пяла в пънк банда, години е впечатлявала британската преса.

Смята се, че е напуснала дома си в Чатъм, в южната част на Кент, през 2013 г., за да пътува до Сирия, където се жени за Хюсеин, с когото се е запознала онлайн.

Тя е била активна като онлайн вербовчик и понякога е публикувала пропагандни послания в социалните медии, включително и снимка на себе си, облечена като монахиня и насочила пистолет към камерата.