Новото едномесечно блокиране на коронавируса на Англия започна в четвъртък, след като вчера депутатите от Камарата на общините го подкрепиха с огромно мнозинство, предаде morningstaronline.co.uk.

Днес 516 депутати дадоха "зелена светлина" за новите мерки, които включват затваряне на заведения и магазини. 38 гласуваха против тях.

По-голямата част от депутатите от лейбъристите подкрепиха най-новото законодателство на правителството за борба с коронавируса.

Лидерът на лейбъристите Киър Стармър обаче призова премиера Борис Джонсън да разкрие какво ще се случи, когато втората блокада приключи.

Британският парламент одобри 28-дневната карантина

Британският парламент одобри 28-дневната карантина

Лейбъристите очакват повече информация за края на блокадата

Лидерът на лейбъристите попита министър-председателя наистина лу заключването ще приключи на 2 декември, или това ще зависи от обстоятелствата.

Има спекулации, че последната ще бъде удължена, като министърът от кабинета Майкъл Гоув признава, че е възможно, ако не паднат под определен брой нови инфекции.

Финансовият министър Риши Сунак ще потвърди, че програмата за подпомагане ще продължи за предприятията, затворени поради ограничения след този период на блокиране.

Снимки в медиите показват, че заведенията вчера вечерта са били пълни с хора - като "за последно" преди блокадата.

Ограниченията засягат само Англия. Уелс, Шотландия и Северна Ирландия въведоха свои карантинни мерки за борба с епидемията.