Единственият континент без коронавирус е Антарктида, съобщава Би Би Си.

Освен безбройните пингвини на континента има няколко екипа от международни изследователи. Към момента няма заразени или със симптоми на коронавирус.

Британски изследователи ще трябва да останат под 14-дневна карантина преди да потеглят за Южния полюс. Има подготвени планове какво да се прави, ако доставките до различни станции бъдат прекъснати.

През годината има повече от 1000 изследователи от различни държави на Южния полюс. Най-близката болница с интензивно отделение е на хиляди километри в Чили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 207 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 8600. Регистрирани са случаи в 166 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 218 000 случая и близо 9000 починали в 158 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".