Apple е първата американска компания, която може да се похвали с пазарна стойност от 2 трилиона долара, само две години след като стана първото публично дружество в света на стойност 1 трилион долара, съобщава АП.

Акциите на Apple спечелиха близо 60% през тази година, тъй като компанията преодоля закриването на фабрики в Китай, които произвеждат iPhone и закриването на продажбите на дребно на фона на пандемията.

Голяма лоялна клиентска база на компанията се доверява толкова на техните продукти, че те продължават да купуват iPhone и други устройства онлайн, докато са у дома

Предстоящото разделяне на акции четири за една, което ще направи акциите на Apple по-достъпни за повече инвеститори, също предизвика възход, след като бе обявено преди три седмици.

Apple бе в авангард на групата от големи технологични, които все повече превземат живота на хората - и борсата. Само пет компании - Apple, Microsoft, Amazon, Facebook и компанията-майка на Google - представляват близо 23% от цялата стойност на S&P 500.

"Сауди Арамко" достигна пазарна стойност от 2 трилиона долара малко след като стана публична компания през декември 2019 г. Акциите паднаха след спад на цените на петрола, а пазарната стойност сега е около 1,82 трилиона долара.

Apple стана първото публично дружество в света на стойност 1 трилион долара

Apple стана първото публично дружество в света на стойност 1 трилион долара

Акциите са се повишили с повече от 50 000% от 1980 г.