Двама български граждани са задържани в Делхи за източване на банкови карти, информира БНР.

Сънародниците ни са арестувани за инсталирането на скимиращо устройство и камера на банкомат в луксозния търговски комплекс "Хан Маркетв" в индийската столица Делхи, пишат местни медии.

Самоличността на единия от двамата българи е ясна - 37-годишен мъж на име Цветелин Ангелов. Той е бил задържан в крачка на място.

Другият българите - 42-годишен мъж на име Руслан. Той е отведен от 5-звезден хотел, където двамата били отседнали от 2 седмици.

Властите в Индия информират, че арестуваните са били на територията на страната и през месеците февруари и април 2019 година, както и през месец декември 2018 година.

Всеки път българите копирали около 200 банкови карти и след това източвали сумите в тях. След "ударите" двамата се прибирали в България.

От двамата сънародници са иззети общо 360 щатски долара.

Освен валутата полицаите в Делхи намерили в хотелската стая скимиращо устройство и две устройства за копиране на ПИН от картите.

"По време на разпит те признали, че посещават Индия често и търсят препълнени търговски локации, за да инсталират устройства за клониране на банкови карти", обяснява представител на местната полиция.