Археолози откриха още над 100 човешки черепа на кула от човешки черепи на ацтеките, която е от XV век. Откритието е направено в центъра на Мексико сити, информира "Ройтерс".

Екипът е разкрил фасадата и източната страна на кулата, както и 119 човешки черепа на мъже, жени и деца, които са прибавени към стотици, открити по-рано, обявиха от Националния институт по антропология и история (Inah).

Кулата с диаметър около пет метра е открита за първи път през 2017 г. и последните открития са от март.

Смята се, че е част от Huey Tzompantli - ритуална стена, на която са излагани на показ черепите на убитите, уплашила испанските конкистадори, когато превзели града под водачеството на Ернан Кортес през 1521 г.

Цилиндричната структура е в близост до Катедралата на Мексико сити, построена върху Главния храм, един от основните храмове в столицата на ацтеките Теночтитлан, сега в мексиканската столица.

Археолозите установиха три строителни фази на кулата, които датират между 1486 и 1502 г.

Откриването на кулата изненада антрополозите, които очакваха да видят само черепи на млади войни, но също бяха намерени черепи на жени и деца, което повдигна нови въпроси за човешката жертва в империята на ацтеките.