Австралиец бе обявен за "герой", след като на няколко пъти удари акула, за да освободи крака на съпругата му, информира АФП.

Полицията съобщи, че двамата са сърфирали на плаж на четири часа път северно от Сидни в събота сутринта, когато акула захапала жената два пъти и я ранила по десния крак.

Акула издърпа 10-годишно момче от рибарска лодка в Австралия

Акула издърпа 10-годишно момче от рибарска лодка в Австралия

Момчето е откарано в болница в стабилно състояние

В съобщението се допълва, че нейният партньор е бил принуден да удря акулата, докато избяга.

Парамедици са оказали медицинска помощ на 35-годишната жена на плажа преди да бъде транспортирана до голяма болница за операция.

Свидетел, който е сърфирал в близост до инцидента, нарече мъжа "герой", след като ударил голяма бяла акула с дължина три метра.

Той започна да налага акулата, защото нямаше да си отиде, коментира свидетелят пред "Дейли телеграф" и добави, че той е спасил живота на съпругата си, което наистина е било невероятно.

Акула уби тийнейджър

Акула уби тийнейджър

Инцидентът е станал в Австралия

Съпругът на жената, Марк Рапли, обаче омаловажи похвалите и каза пред вестника, че е направил това, което всеки би сторил в този момент.

Австралия е едно от местата с най-много атаки на акули в света. От началото на годината има пет фатални случая.

Миналия месец акула дръпна 10-годишно момче от рибарска лодка в Тасмания. Момчето бе спасено, след като баща му скочи във водата, за да го извади.