Азербайджан отзова своя посланик в Гърция за консултации във връзка с доклади за участието на граждани на тази страна във военните действия в Нагорни Карабах. Това съобщи в четвъртък пресслужбата на азербайджанското външно министерство, цитирана от ТАСС.

"Азербайджанската страна доведе до вниманието на гръцкото външно министерство информацията от отворени източници за пристигането на чужди граждани, включително граждани на Гърция от арменски произход, в окупираните територии на Азербайджан, за участие в битките и се обърна към противоположната страна с искане за провеждане на подходящо разследване", коментира Азербайджан.

"След това, във връзка с решението на гръцката страна да отзове своя посланик за консултации, посланикът на Република Азербайджан в Гърция е призован в Баку за консултации ", се казва в изявление на външното министерство.

По-рано гръцкото външно министерство реши да отзове посланика си в Баку Николаос Пиперигос за консултации след, както заяви министерството, изявления на азербайджанското правителство за предполагаема толерантност на гръцката държава към подготовката на терористични действия, опити за вербуване на терористични бойци и кибератаки от гръцка територия в Азербайджан в контекста на конфликта около Нагорни Карабах.

Сраженията прогониха половината от населението на Нагорни Карабах

Сраженията прогониха половината от населението на Нагорни Карабах

Путин настоя за прекратяване на трагедията