Министерството на вътрешните работи на Бахрейн заяви, че е предотвратена иранска терористична атака, съобщи JERUSALEM POST.

Според министерството, различни ирански организации работят за сформирането на нова терористична група в Бахрейн и правят планове за атака на няколко обекта в страната.

Атаката е предотвратена, след като взривни материали, предназначен за чуждестранни служители, посещаващи страната, са били намерени на главен път.

Припомняме, че преди дни президентът на Иран Хасан Рохани обяви, че Обединените арабски емирства и Бахрейн ще носят отговорност за всички "последици", произтичащи от нормализирането на отношенията им с врага на Техеран Израел.

Иран предупреди ОАЕ и Бахрейн с "последици" от споразуменията с Израел

Иран предупреди ОАЕ и Бахрейн с "последици" от споразуменията с Израел

Израел "извършва повече престъпления в Палестина всеки ден"

Коментарите бяха направени ден след като израелският премиер Бенямин Нетаняху и външните министри на Бахрейн и Обединените арабски емирства подписаха споразумения за установяване на пълни дипломатически отношения на церемония в Белия дом.

Преди това Иран предупреди Бахрейн, че споразумението го превръща в партньор на "престъпленията" на Израел и обвини ОАЕ в предателство на мюсюлманския свят.

През 2016 г. Бахрейн прекрати дипломатическите отношения с Иран, а ОАЕ влоши отношенията на фона на нарастващото напрежение между Саудитска Арабия и Ислямската република.

ОАЕ и Бахрейн подписват мирно споразумение с Израел в Белия дом

ОАЕ и Бахрейн подписват мирно споразумение с Израел в Белия дом

ОАЕ и Бахрейн никога не са били във война с еврейската държава

Управляваният от сунити Бахрейн се сблъсква с дългогодишни вълнения сред голямата си шиитска общност, за които той постоянно обвинява Иран.