Напрежението сред блокираните туристи на остров Самотраки доведе до скандали, викове и разправии заради лошата организация по извозването на хората. Извозването на хората, между които и много българи, продължи и през нощта,Тези, които не успяха да се върнат в континенталната част, прекараха нощта в очакване на ферибот, предаде Нова телевизия.

Снощи БНТ съобщи за сигнали от българи, които не са успели да вземат билети за корабите за Александруполис, тъй като вече са били разпродадени. Нещо повече - не са се записвали и имена в списъка на чакащите.

Припомняме, вчера около обяд започна превозването на туристите, които бяха блокирани на острова поради повреда в единствения ферибот, който осъществява връзката с Александруполис. Транспортната връзка беше подновена, след като пристигнаха няколко кораба.

Приключва драмата с туристите на о. Самотраки

Приключва драмата с туристите на о. Самотраки

Превозването им започна в обедните часове…

Заради недостига на билети напрежението на остров Самотраки все още е налице.

Сънародниците ни се надяват проблемът да се реши с  пристигането на големия ферибот за 600 души, който би трябвало да ги извози до Александруполис. Те обаче се притесняват, че на пристанището няма достатъчно полиция и напрежението може да ескалира при качването на ферибота.

Тази вечер за известно време е спрял токът в района на пристанището, но електрозахранването вече е възстановено.

Хиляди туристи в огнен капан на о. Самотраки

Хиляди туристи в огнен капан на о. Самотраки

Сред тях има и стотици българи