Фламандец е втората жертва на голяма катастрофа на околовръстния път в Антверпен, при която 4 превозни средства, включително камион и два автобуса, се сблъскаха в тунел, съобщава "Брюселс таймс".

36-годишният мъж, който е бил в един от автобусите, участвали в катастрофата, е починал в болницата от контузиите си в нощта на катастрофата, станала в тунела Беверен, който пресича пристанището в Антверпен.

Един човек е загинал на място, а най-малко 50 други са ранени при катастрофата, след като камион се сблъска с пътническо превозно средство, причинявайки верижна катастрофа и с два автобуса.

Прокурорите в Западна Фландрия заявиха, че шофьорът на камиона, 52-годишен мъж от България, е тестван отрицателно за наркотици или алкохол и потвърдиха, че книжката му е отнет за 15 дни.

Със смъртта на втората жертва броят на тежко ранените става 4, като други 44 души се възстановяват от по-леки наранявания.

Катастрофата, която се случи около обяд във вторник, предизвика сериозни нарушения в движението, след като спешните служби затвориха двете ленти.

В момента се провежда разследване за установяване на обстоятелствата, водещи до произшествието, говорител на Фламандския център за движение обясни, че по време на инцидента в тунела е имало задръстване.

"По време на инцидента имаше много превозни средства на изхода, водещи към пристанището, което създаде задръстване в тунела", коментира Петер Брюнинкс.

Брюнинкс обясни пред белгийските медии, че система, която регулира трафика вътре в тунела, работи, но "ефектът, а именно справяне със задръствания, все още не е усетен напълно".

Разследващите иззеха камиона, двата автобуса и пътнически превозни средства, участвали в катастрофата, като част от разследването и също ще прегледат записите от камерите.