Финансовият регулатор на Обединеното кралство (FCA) предупреждава потребителите да бъдат изключително бдителни, тъй като криптовалутни измамници твърдят, че имат FCA акредитация, съобщава FCA.

В изявление от вчера, FCA предупреждава, че базираният в България блокчейн стартъп Next Coin Market подвежда инвеститори в Обединеното кралство, като се свързва с фалшив уебсайт, който предполага, че компанията е напълно оторизирана от FCA, въпреки че не е получила такава акредитация.

"Вярваме, че това е нелегална организация, базирана в България, която твърди, че е оторизирана фирма на FCA, която предлага криптовалути на британските потребители", се казва в изявлението.

"Запознати сме, че изпращат на потребителите линк към фалшив уебсайт, който създава впечатлението, че те имат разрешение от FCA, въпреки че нямат такова. Това е престъпна дейност", коментира финансовият регулаторът на Великобритания. 

В случая с FCA, винаги можете да проверите дали въпросната фирма е регламентирана чрез регистъра на финансовите услуги на FCA. Ако измамната компания не е включена в списъка, най-добре е да се свържете с линията за помощ на потребители на FCA.

Австрия разкри онлайн измама за 100 млн. евро с българска следа

Австрия разкри онлайн измама за 100 млн. евро с българска следа

У нас е бил задържан един от основните заподозрени в схемата