Бившият президент на САЩ Барак Обама официално ще подкрепи Джо Байдън за държавен глава на президентските избори през ноември 2020 г., съобщава Националното обществено радио и Си Ен Ен, позовавайки се на източници.

Само преди ден сенатор Бърни Сандърс подкрепи бившия вицепрезидент, след като се оттегли от надпреварата в Демократическата партия.

Обама остава изключително популярна фигура сред демократите и до този момент отказва да назове фаворита си. Известен като силен играч по време на предизборни кампании, ролята на Обама е важна за демократите на изборите през ноември срещу настоящия лидер Доналд Тръмп.

През 2016 г. Обама изчака до официалното номиниране на Хилари Клинтън за кандидат на Демократическата партия за президент на САЩ, за да заяви подкрепата си за нея.

Обама ще подкрепи Байдън във видеопослание, в което ще обясни защо вярва, че бившият вицепрезидент е точният човек за САЩ в този период на криза, каза източник пред Си Ен Ен, близък до бившия президент.

По-късно Обама публикува видео на профила си в "Туитър", на което той обяви, че е горд да подкрепи приятели си Джо Байдън за президент на САЩ.