Южният германски регион Бавария, който досега е регистрирал най-много жертви на коронавирус в страната, обяви в неделя, че ще наложи по-строга блокада от сряда до 5 януари, съобщава "Ройтерс".

Хората в Бавария ще могат да напускат домовете си само с основателна причина, заяви регионалният премиер Маркус Содер на пресконференция, като добави, че ще има известна облекчение в правилата за Коледа, но не и за новогодишните празници.

Докато Германия постави пандемията под контрол през март и април, сега тя се справя с по-смъртоносна втора вълна и наложи "заключване" в началото на ноември, затваряйки ресторанти и барове и ограничавайки публичните събирания.

В неделя броят на потвърдените случаи се е увеличил със 17 767 до 1 171 323, показват данните от института Робърт Кох за инфекциозни болести, докато докладваните жертви са нараснали с 255 на 18 772, включително 4289 смъртни случая в Бавария.

Канцлерът Ангел Меркел и регионалните лидери се договориха да удължат националните ограничителни мерки, които включват ограничаване на частните събирания до петима души от две домакинства, до 10 януари.

Меркел обеща финансова подкрепа за германския бизнес през 2021 г. и скорошна ваксина

Меркел обеща финансова подкрепа за германския бизнес през 2021 г. и скорошна ваксина

"Ще победим вируса стъпка по стъпка, но да сме реалисти, няма да е за няколко месеца"