Безотговорност. В това обвини американския президент Доналд Тръмп основният му конкурент Джо Байдън, предаде CNN.

По думите на Байдън, всички водещи експерти препоръчват маските на публични места и нежеланието на Тръмп точно по тази тема и в този момент да не се съобразява с правила е опасна глупост и изкуствена "мачовщина".

Президентите трябва да ръководят. Това поведение убива хора, каза Байдън.

Повод за изказването му стана пореден опит за подигравка на държавния глава към съперника му, този път за носенето на предпазни маски срещу коронавирус.

Тръмп сподели в "Туитър" снимка на Байдън с черни очила и черна предпазна маска, както и изказването на консервативния политически анализатор Брит Хюм: "Това може да помогне да се обясни защо Тръмп не обича да носи маска на публично място."

Тръмп подигра Байдън за носенето на маска

Тръмп подигра Байдън за носенето на маска

Президентът отказва да носи, но пие хидроксихлорорхин

Байдън е сниман, докато полага венец цветя в Мемориалния парк на ветераните в Делауеър.

Тръмп продължи с атаките, като определи като тотален провал действията срещу свинския грип H1N1 по времето, когато Байдън е бил вицепрезидент. Това бе в отговор на критиките на Байдън срещу него заради мерките срещу коронавируса.

Припомняме, че самият Тръмп упорито отказва да носи маска дори, след като в Белия дом бе издадена такава заповед за служителите след регистрирани положителни случаи там. Същото прави и вицепрезидентът Майк Пенс.

Той обаче призна, че пие хидроксихлорорхин, за което си навлече критики от политически противници и специалисти.

Тръмп отказваше и тестване за коронавирус, но след положителните случаи на сътрудници вече го прави ежедневно.