Номинираният за президент на Демократическата партия Джо Байдън заяви в понеделник, че Съединените щати са изправени пред един от най-трудните моменти в историята на страната, която в момента се бори с четири исторически кризи едновременно, предаде CNN.

"Най-лошата пандемия от сто години, която вече е убила близо 200 000 души и продължава. Най-тежката икономическа криза след Голямата депресия, която струва десетки милиони американски работни места. Засилено надмощие на белите, невиждано от 60-те години и разчитане на състезание, което отдавна е закъсняло. И неоспоримо ускоряване изменението на климата на нашата планета, каза Байдън в Уилмингтън, Делауеър.

Джо Байдън води с 12 процента на Тръмп сред вероятните избиратели

Джо Байдън води с 12 процента на Тръмп сред вероятните избиратели

Броят на податливите на убеждаване избиратели е намалял в сравнение с преди четири години

Джо и съпругата му Джил Байдън се молят за засегнатите от историческите пожари в западната част на Съединените щати, при които загинаха 35 души и се изселиха хиляди.

Байдън предупреди по-рано, че климатичните промени представляват непосредствена, екзистенциална заплаха за нашия начин на живот и обвини президента Доналд Тръмп, който е скептик по отношение на климата, че отрича тази реалност.