Убийството на петима полицаи в Далас „докосна душата на нацията". Това заяви вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, призовавайки за национално обединение, цитиран от БиБиСи.

Майцах Джонсън застреля полицаите по време на протестна демонстрация в четвъртък. Демонстрацията беше срещу убийството на чернокожите американци Филандо Кастило от Минесота и Алтон Стърлинг от Луизиана от полицията. Подобни протести бяха проведени в много американски градове в петък.

Според Байдън американците са длъжни да се изправят срещу несправедливостта, но хората също трябва да подкрепят полицията.

Искам да убивам бели полицаи, заявил стрелецът в Далас

Искам да убивам бели полицаи, заявил стрелецът в Далас

Заподозряният за нападението срещу полицаи

Когато куршум на убиец беше изстрелян към полицията в Далас, той докосна душата на нацията”, каза Байдън.

Убитите и ранените защитаваха тези, които мирно протестираха срещу расовата несправедливост в правораздавателната система, добави той.

Петима полицаи загинаха при протести в Далас
Обновена

Петима полицаи загинаха при протести в Далас

На протест срещу полицейското насилие над афроамериканци

Джонсън, афроамериканец, който беше убит по време на нападението в Далас от полицията, е подкрепял милитаристични групи с чернокожи, които поощряват насилие срещу полицията.

Според властите той е действал сам с мотива да убива бели полицаи.

Снайперистът от Далас е действал сам

Снайперистът от Далас е действал сам

Обама ще съкрати престоя си в Европ

При нападението бяха ранени седем полицаи, както и двама цивилни.

Часове след атаката в Далас властите претърсиха дома на нападателя и намериха материали за направа на бомби и оръжия. Джонсън е бил в резерва на американската армия от 2009 до 2015 година. Той е служил в Афганистан.