Кампанията на кандидата а демократите за президент на САЩ Джо Байдън предприе нова контраатака срещу президента Доналд Тръмп, този път срещу неговия план за борба с пандемията на коронавирус и последвалата криза.

В няколко клипа, Байдън твърди, че президентът не е бил добре подготвен за справяне с епидемията и не е бил достатъчно убедителен в призивите за прозрачност от китайските лидери.

"Неудобната истина е, че този президент допусна Америка да бъде уязвима за тази пандемия", каза бившият вицепрезидент Байдън в един от видеоклиповете. "Той пренебрегна предупрежденията на здравните експерти и разузнавателните агенции и вместо това се довери на китайските лидери."

Друг от демократическите кандидати, сенаторът Бърни Сандърс, който вече се оттегли от битката, по-рано вече обвини Тръмп в провал.

Тръмп бил предупреден за унищожителния ефект на коронавируса още януари

Тръмп бил предупреден за унищожителния ефект на коронавируса още януари

Записките са на Питър Наваро, икономически съветник на Тръмп

Миналата седмица кампанията за преизбиране на президента Тръмп пусна клип, опитващ се да представи Байдън като прекалено приятелски настроен с Китай. Кампанията на Тръмп също се опита да засегне сина на Байдън - Хънтър и предишните му бизнес сделки в Китай.

Китай и пандемията на коронавирус бързо се превърнаха във водещи проблеми на кампанията и за двете страни.

Припомняме, че разследването срещу натиска на Тръмп върху украинските власти също стигна до Хънтър Байдън и неговия бизнес в страната.