Берлин завърши строителството на болница за лечение на заразени с коронавирус, пише "Гардиън".

Болницата е с почти 500 легла и повече от 100 респиратора. Тя е построена за шест седмици, въпреки че местният парламент съобщи, че може и да не бъде използвана, тъй като в болниците все още има достатъчно капацитет за приемане на заразени с коронавирус.

Коронавирус: Тревожно нарастване на предаването на заразата в Германия

Коронавирус: Тревожно нарастване на предаването на заразата в Германия

Един заразен заразява повече от един човек

Тя струва 43 милиона евро и е издигната, където е търговското изложение Berlin Messe. Строителството започна в средата на март.

Ситуацията в германската столица като цяло е стабилна. Потвърдените случаи на заразени с коронавирус са 6269, 5586 са се възстановили, а 165 са починали.

40% от леглата в интензивните отделения в берлинските болници са свободни.

Извън германската столица четири провинции се опитват да овладеят нови огнища на заразяване. Миналата седмица канцлерът Ангела Меркел обяви при какви условия ще се връщат ограничителните мерки - повече от 50 нови случая на 100 000 души в рамките на седми дни.

Епидемията от новия коронавирус в Германия поутихва

Епидемията от новия коронавирус в Германия поутихва

През последното денонощие са починали само 13 души

В провинциите Долна Саксония, Шлезвиг-Холщайн, Северен Рейн-Вестфалия и Баден-Вюртемберг кланиците и хранителните заводи се превърнаха в нови огнища на заразяване.

Днес Институт "Роберт Кох" съобщи, че наскоро увеличеното базово репродуктивно число, което стои над 1 три поредни дни, може да е свързано с появата на тези огнища в заводите за обработка на месо.

В Германия потвърдените случаи се увеличиха с 933 до 170 508, а починалите нараснаха със 116 до 7533.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 281 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джонс Хопкинс" показват над 4,1 млн. случая и повече от 286 000 починали в 187 държави, възстановили са се повече от 1,46 млн. души.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джонс Хопкинс".