Германският институт за инфекциозни болести "Роберт Кох" обяви, че степента на възпроизводство на новия коронавирус, число, показващо на колко души заразен човек може да предаде вируса, е повече от един човек в Германия за втори ден поред.

Това увеличение представлява значителен ръст в сравнение с 0,65 предаване на заразата, регистрирана от института на 7 май.

Епидемията от новия коронавирус в Германия поутихва

Епидемията от новия коронавирус в Германия поутихва

През последното денонощие са починали само 13 души

Германия регистрира 456 новозаразени с новия коронавирус (COVID-19) и още 11 починали през последното денонощие. С това общият брой на заразените от началото на епидемията в страната вече е 171 879 души, от които са починали 7 569 души. 

Миналата седмица властите започнаха бавно да отменят ограничителните мерки като част от плановете си за повторно отваряне на страната.

Предаването на новия коронавирус варира между 2,2 и 6,5 по целия свят, докато над 1 сигнализира за потенциално нарастваща епидемия. Например коронавируси като SARS са имали подобно ниво на заразяване, докато сезонният грип като цяло не надхвърля 2, т. е. един човек не предава на повече от двама души вируса. 

Български работници са заразени с COVID-19 в кланица в Германия

Български работници са заразени с COVID-19 в кланица в Германия

Предприятието е затворено