Първата от двете дози от коронавирусната ваксина е сложена на основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс. Той става ясно от съобщение на предприемача в "Туитър".

"Едно от предимствата на 65-годишна възраст е, че мога да получа ваксината срещу COVID-19. Тази седмица получих първата си доза и се чувствам страхотно", се казва в съобщението. Гейтс също благодари на учените, лекарите и участниците в процеса, които направиха това възможно.

Бил Гейтс и съпругата му Мелинда ръководят благотворителна фондация с капитал от 50 млрд. долара. Чрез фонда вече са отпуснати стотици милиони долари за разработване на ваксина срещу коронавирус и за подпомагане на бедните, които са най-уязвими от пандемията.

Фондацията на Бил Гейтс дарява още 250 млн. долара за борба с COVID-19

Фондацията на Бил Гейтс дарява още 250 млн. долара за борба с COVID-19

Само за Африка са необходими над 6 млрд. долара за ваксинация

Според последните оценки на "Блумбърг", състоянието на 64-годишния Бил Гейтс е на стойност над 123 млрд. долара. Основана от него и Пол Алън през 1975 г., "Майкрософт" е една от най-големите производители на софтуер за различни устройства: от персонални компютри до мобилни телефони. Седалището на компанията е в Редмънд, Вашингтон.