Днес цифровата валута биткойн се обезцени с повече от 1000 долара, след като Южна Корея обяви, че планира да предприеме действия срещу търговията на криптовалута, пише "Гардиън".

Биткойнът се срина под  13 000 долара

Биткойнът се срина под 13 000 долара

Причините за обезценяването не са ясни…

Като още един пример за нестабилността на валутата стойността на един биткойн падна до около 13 500 долара след търгуването му в сряда на равнище от 15 400 долара. Тази година стойността на криптовалутата скочи с повече от 900%, превръщайки се в една от най-големите истории във финансовия сектор. По-рано този месец един биткойн струваше почти 20 000 долара.

Южна Корея - един от най-големите пазари в света за търговия на биткойн, обяви, че се подготвя да забрани откриването на анонимни сметки за криптовалута и да прокара ново законодателство с регулации, които ще позволяват затваряне на борсите за цифрова валута, ако е необходимо.

Преди по-малко от две седмици втора поредна хакерска атака принуди затварянето на една от борсите за цифрова валута в азиатската страна. Youbit беше затворена, след като изгуби 17% от активите си при хакерска атака, която се смята, че е извършена от КНДР.

Биткойнът се качи до рекордни $20 000

Биткойнът се качи до рекордни $20 000

В края на ноември беше 10 000 долара

Мнозина водещи фигури във финансовия свят, както и топ икономисти, предупредиха, че валутата е средство за измами и за пране на пари на наркодилърите.

Биткойни за около 3,5 млрд. лв. отлежават конфискувани в България

Биткойни за около 3,5 млрд. лв. отлежават конфискувани в България

При спецакция срещу хакери в агенция митници на 19 май са задържани 213,519 биткойна