Администрацията на Джо Байдън ще обмисли налагане на нови санкции на КНДР, както и други възможни действия срещу Русия. Това предупреди държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън в интервю за американския телевизионен канала NBC, предаде "Ройтерс".

При Байдън отношенията между САЩ и Русия ще бъдат трудни

При Байдън отношенията между САЩ и Русия ще бъдат трудни

Русия създава заплахи в различни измерения

Блинкън подчерта пред NBC News, че инструментите с цел ядрено разоръжаване на Корейския полуостров включват допълнителни санкции в координация със съюзниците на САЩ, както и дипломатически инициативи, за които държавният секретар не конкретизира.

Топ дипломатът на САЩ коментира още, че е сериозно обезпокоен от действията на властите срещу протестиращите в Русия.

"Руското правителство допуска голяма грешка, ако мисли, че това е за нас. Става въпрос за тях. За правителството. Става въпрос за недоволството на руския народ от корупцията, от автокрацията, и мисля, че трябва да погледнат навътре, а не навън", подчерта Блинкън.

Байдън не спести нищо на Путин – темата за Навални, хакерските атаки, Украйна

Байдън не спести нищо на Путин – темата за Навални, хакерските атаки, Украйна

Двамата разговаряха по телефона...

По време на интервюто държавният секретар не коментира конкретни санкции срещу Москва. Той отбеляза, че правят преглед на отговор във връзка с действията срещу Алексей Навални, руската изборна намеса през 2020 г., хакерските атаки и изплащането на финансови награди на талибаните за избити американски войници в Афганистан.