British Airways отмени почти 100 полета до и от летищата в Лондон в сряда, след като системите за регистрация са засегнати от компютърни проблеми, съобщава АП.

Авиокомпанията заяви, че "проблемът със системите" причинява закъснения и анулиране на полети на кратко разстояние от летищата в Хийтроу, Гетуик и Лондон Сити.

British Airways заяви, че разчита на резервни и ръчни системи, и отмени 81 полета до или от Хийтроу, и 10 полета в Гетуик, засегнати са около 15 000 пътници. Повече от 200 други полета бяха забавени.

"Редица полети продължават да се изпълняват, но ние съветваме клиентите да проверят ba.com за най-новата информация за полетите, преди да дойдат на летището", се казва в съобщение на авиокомпанията.

Компанията допълва, че пътниците на къси разстояния могат да се резервират полета си отново за друг ден.

През май 2017 г. десетки хиляди пътници чакаха, когато глобална компютърна повреда отмени стотици полети на British Airways за три дни. Пътниците на компанията също бяха засегнати от сериозни закъснения през юли и септември 2016 г. заради проблеми със системите за онлайн регистрация на авиокомпанията.

Авиокомпанията също така ще бъде глобена с 183 милиона паунда заради кибератака срещу системите си за сигурност миналата година, в която бяха откраднати личните данни на близо 500 000 клиенти.