"Туитър" блокира радиопредаването в интернет на Стив Банън, бивш старши съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, след като заяви, че директорът на ФБР Кристофър Рей и водещият експерт по инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи трябва да бъдат обезглавени и главите им да бъдат забити на колове пред Белия дом, съобщава CNBC.

Видео уличава Борис Джонсън във връзка със Стив Банън

Видео уличава Борис Джонсън във връзка със Стив Банън

Вижда се как Банън обсъжда ключова реч на Джонсън, малко преди оставката му

Банън направи коментарите в четвъртък, докато е под гаранция срещу 5 милиона долара. Срещу него са повдигнати федерални обвинения, че е излъгал хора да дарят пари за неправителствена група, която работи за строителството на стена по южната граница на САЩ.

Говорител на Банън поясни, че не е призовавал Фаучи и Рей да бъдат обезглавени, а е говорил метафорично с препратка към кървавите политики по време на династията на Тюдорите в Англия. Представителят добави, че той никога не е призовавал за насилие.

Говорител на прокуратурата в Ню Йорк отказа коментар на въпрос дали ще поискат от федерален съдия в Манхатън да отмени гаранцията на Банън.

Стив Банън се опитал да привлече ФБР на страната на Белия дом на среща през 2017 г.

Стив Банън се опитал да привлече ФБР на страната на Белия дом на среща през 2017 г.

Разговорът се е провел ден, след като президентът поискал от Джеймс Коми, тогавашен директор на ФБР

Той направи коментара в предаването си "War Room: Pandemic", докато обсъждаше хипотетичен втори мандат на президента Доналд Тръмп.

Банън ръководи предизборната кампания на Тръмп през 2016 г. и служи като старши съветник в Белия дом до уволнението му от американския лидер през август 2017 г.

"Втори мандат започва с уволнението на Рей, с уволнението на Фаучи. Сега аз всъщност искам да отида още по-далеч, но аз осъзнавам, че президентът е сърдечен човек и добър човек. Всъщност бих искал да се върна към времената в Англия при Тюдорите, бих забил главите им на колове, точно, бих ги сложил в двата ъгъла на Белия дом като предупреждение към федералните бюрократи", коментира Банън.