Бившият кмет на Ню Йорк и настоящ кандидат на демократите за президент на САЩ Майкъл Блумбърг заяви в понеделник, че е решил да влезе късно в президентската надпревара от опасения, че другите кандидати ще загубят от настоящия държавен глава Доналд Тръмп.

"Мисля, че има по-голям риск да бъде преизбран Доналд Тръмп, отколкото преди, и в крайна сметка се погледнах в огледалото и казах:" Ние просто не можем да допуснем това", каза Блумбърг пред репортери в Норфолк, Вирджиния, в първото предизборно събитие от кампанията си.

Майкъл Блумбърг пусна видеоклип за кандидатурата си на президентския вот в САЩ

Майкъл Блумбърг пусна видеоклип за кандидатурата си на президентския вот в САЩ

77-годишният милиардер се включи в праймърите

Блумбърг също защити решението си да финансира кампанията си, без да търси външни донори, въпреки критиките от страна на други демократи, че бизнесменът-милиардер се опитва да "купи" президентството. Той вече е похарчил рекордни суми за реклами в ключови щати.

"Имах късмета да създам успешна компания , докато работех по приемането на по-строги закони за контрол на оръжията, борбата с климатичните промени и помагането на демократите да бъдат избрани, каза той.

Освен това той каза, че ще работи за повишаване на данъците на "заможни хора като мен".

Блумбърг стартира битката за Белия дом

Блумбърг стартира битката за Белия дом

Той подаде документи в щатите Алабама, Арканзас и Тексас

Победителят на демократическите първични избори ще бъде утвърден през лятото на 2020 г. Той ще предизвика Тръмп, който възнамерява да се кандидатира за втори мандат. Изборите са на 3 ноември 2020 година.