Бог е верен на обещанията си, но често ни изненадва с начина, по който ги изпълнява.

Това казва Папа Бенедикт XVI в коледното си слово, което ще бъде излъчено по радио 4, предаде Би Би Си. В посланието си папата казва, че си спомня последното си посещение във Великобритания с удовлетворение. Споменавам всички вас в молитвите си през този свещен период, добавя папата.

За първи път той отправя специално послание за една от страните, които е посетил през годината, отбелязва БиБиСи.

Слушателите ще го чуят и да казва: Доволен съм, че имам възможността да ви поздравя отново и наистина да поздравя слушателите навсякъде, подготвяйки се за честването на Христовото рождение.

По време на Коледа нашите мисли се връщат в момента в историята, когато израилтяните са чакали месията. Представялили са си го като велик лидер, който ще върне свободата им, казва още Бенедект XVI.

Но детето, което се роди във Витлеем, продължава папата, донесе освобождението не само хората в онзи момент и на онова място. Той беше спасител на всички хора по света и през историята. И това не беше политическо освобождение, постигнато чрез военни начиини. Христос унищожи смъртта завинаги и възстанови живота чрез смъртта си на кръста, казва още папата.