Президентът на Бразилия Жаир Болсонару, който е под карантина от близо седмица след положителна проба за коронавирус обяви, че планира да си направи още един тест, тъй като "не мога да издържа" да бъда изолиран, информира АФП.

Президентът на Бразилия Жаир Болсонару с коронавирус
Обновена

Президентът на Бразилия Жаир Болсонару с коронавирус

Болсонару потвърди пред CNN Brazil

В телефонно интервю за CNN Brazil от двореца Алворада, официалната резиденция на държавния глава, Болсонару заяви, че резултатът от теста "трябва да излезе до няколко часа, и аз ще чакам доста неспокойно, защото аз не мога да издържа тази рутина да си стоя вкъщи. Ужасно е".

От началото на здравната криза президентът омаловажава сериозността на епидемията и критикува налаганите ограничения от губернаторите на бразилските щати.

По време на интервюто държавният глава поясни, че се чувства "много добре" и че няма температура, както и проблеми с дишането. Също така не е изгубил усещането си за вкус.

Болсонару отбеляза 4 юли в Бразилия без маска

Болсонару отбеляза 4 юли в Бразилия без маска

Отново демонстративно нарушаване на правила

"Утре, аз не знам дали новият тест ще потвърди вируса, но ако всичко е наред, ще се върна на работа. Разбира се, ако е положителен, ще изчакам още няколко дни", каза 65-годишният в понеделник и добави, че се надява да възобнови работата си до седмица.

Бразилия е втората най-засегната страна в света след САЩ. В латиноамериканската държава има 72 833 починали и 1,8 милиона заразени.

Бразилски съдия нареди на Болсонару да носи маска

Бразилски съдия нареди на Болсонару да носи маска

Десният популист се появи без маска на протести, в магазини и дори на неразрешено барбекю