Външният министър на Великобритания Джереми Хънт призова Борис Джонсън да не бъде "страхливец" пред критичния поглед на обществото, информира Би Би Си.

Хънт и Джонсън са финалистите в надпреварата за лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания. Резултатът от гласуването на повече от 100 000 членове на партията ще стане ясен към края на юли.

Видео уличава Борис Джонсън във връзка със Стив Банън

Видео уличава Борис Джонсън във връзка със Стив Банън

Вижда се как Банън обсъжда ключова реч на Джонсън, малко преди оставката му

Джереми Хънт отбеляза, че "не се интересува" от личния живот на Джонсън, но го призова да покаже смелост и да участват в дебат по "Скай нюз" тази седмица.

В статия за "Дейли телеграф" Джонсън сигнализира, че ще се съсредоточи върху напускането на ЕС на 31 октомври. Той предупреди, че Обединеното кралство ще бъде изправено пред "демократична експлозия", ако не напусне Общността на датата.

Джонсън е подложен на натиск да отговори на въпроси относно спор с партньора си в ранните часове на петък, когато полицията отговори на сигнал за скандал в дома на бившия външен министър.

Джонсън държи на Брекзит в срок, отказва коментар за личния си живот

Джонсън държи на Брекзит в срок, отказва коментар за личния си живот

Не коментира полицейското посещение след скандала с приятелката му

Лондонската полиция съобщи, че няма да предприема допълнителни действия относно инцидента.

В статия за "Таймс" Хънт призова за честна и открита надпревара. Той атакува Джонсън за отказа му да участва в телевизионни дебати и в интервюта пред медии.

Хънт призова опонента си да се появи на организирания от "Скай нюз" дебат във вторник вечерта: "Ще бъда там. Борис, не бъди страхливец, покажи смелост, покажи на страната, че можеш да се справиш с интензивната проверка за най-трудната работа в страната".