Борис Джонсън успява да направи кратки разходки, докато продължава възстановяването си от коронавирус, съобщи Даунинг Стрийт в петък, цитирани от "Политико".

Според говорител, премиерът на Обединеното кралство "е успял да направи кратки разходки, между периоди на почивка, като част от грижите, които получава за неговото възстановяване. Той разговаря с лекарите си и благодари на целия клиничен екип за невероятна грижа, която е получил" в болницата "Сейнт Томас" в Уестминстър.

55-годишният Джонсън бе приет за първи път в болница в неделя вечер за тестове, за които Даунинг стрийт настояваше, че са предпазен ход. Той бе тестван положително за коронавирус преди две седмици и страда от устойчива висока температура преди приемането му.

Преди да влезе в болница, той показа симптоми на COVID-19, включително температура и кашлица, в продължение на 10 дни и беше в самостоятелна изолация на Даунинг Стрийт, председателстваше заседания чрез видеоконференция и получаваше правителствени документи и храна на вратата си.

Премиерът бе преместен в интензивно лечение в понеделник вечер, ден след пристигането си в болница. Подаван му е кислород, но не е имал нужда от вентилатор. Той бе изведен от интензивно лечение в четвъртък.

Добри новини за Борис Джонсън

Добри новини за Борис Джонсън

Британският премиер е изведен от интензивното отделение