Премиерът Бойко Борисов ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния, който се провежда в сръбската столица Белград.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Четиристранната среща на балканските лидери започна с работна вечеря, дадена от президента на Сърбия Александър Вучич.

Премиерите Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Вучич се срещат в същия формат два месеца след разговорите във Варна.

Утре те ще обсъдят развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.

В рамките на посещението се очаква България и Сърбия да подпишат Меморандум за намаляване на международните тарифи за роуминг услугите.

Меморандум за намаляване на роуминга подписват България и Сърбия

Меморандум за намаляване на роуминга подписват България и Сърбия

Насърчават мобилните оператори да постигнат конкретни споразумения помежду си

Сръбската държава е втората страна от Западните Балкани, с която сключваме споразумение в тази област. Преди по-малко от месец страната ни подписа аналогичен документ с Македония.

Това е сред приоритетите на българското правителство и на българския еврокомисар Мария Габриел. То е част от мерките за подобряване на свързаността на всички равнища в региона, което пряко ще се отрази на контактите между гражданите и фирмите.