В Бразилия са регистрирани 43 033 нови случая на коронавирус за последните 24 часа и 990 починали. Това съобщиха в събота от здравното министерство, цитирани от "Ройтерс".

Южноамериканската държава вече е регистрирала 20 151 779 случая, случаи от началото на пандемията. Официалният брой на жертвите се е увеличил до 562 752, според данни на министерството.

Страната е на трето място по заболеваемост в света след САЩ и Индия и на второ по смъртност след САЩ.

Напълно ваксинирани вече са над 44 млн. бразилци.

COVID срина рейтинга на Болсонару в Бразилия

COVID срина рейтинга на Болсонару в Бразилия

Поредица от скандали, в които бе замесено името на президента

Ваксинацията срещу коронавирус започна в Бразилия на 18 януари. В момента страната използва ваксините на AstraZeneca, Sinovac Biotech, Pfizer, Janssen и "Спутник V". Бразилия се стреми и към производство на собствена ваксина.

Черните рекорди в страната и скандалите с неизгодни договори за ваксини сринаха рейтинга на президента Жаир Болсонару. Datafolha оповести резултати от проучване, според които 54% от бразилците смятат, че президентът трябва да бъде отстранен от власт, в сравнение с 49%, които са заявили същото през май.

63% от запитаните го считат неспособен да управлява, в сравнение с 58% през май. Повечето избиратели смятат своя президент за "нечестен, неискрен, некомпетентен, неподготвен, нерешителен, авторитарен и мрачен".