Починалите от коронавирус в Бразилия надхвърлиха 300 000 след рязко покачване на заразените, което докара болниците до ръба на възможностите им да лекуват пациенти, информира АФП.

Бразилия е втората държава в света с най-много жертви след САЩ.

Министерството на здравеопазването съобщи, че починалите са достигнали общо 300 685.

COVID-19: За първи път над 3000 починали в Бразилия за денонощие

COVID-19: За първи път над 3000 починали в Бразилия за денонощие

Починалите на денонощие от вируса се утроиха от началото на годината до 2364

Местен щам на коронавируса, който се смята, че е по-вирулентен, се посочва като основна причина за ръста на заразените. Починалите на денонощие от вируса се утроиха от началото на годината до 2364. В момента Бразилия е държавата в света, която отчита най-висока смъртност.

Президентът Жаир Болсонару заяви по-рано, че ще бъде сформирана кризисна комисия, която ще се занимава с епидемията. Държавният глава променя курса на фона на засилващия се натиск заради ситуацията, която той многократно омаловажи.

До момента около 6% от населението от 212 милиона души е получило най-малко една доза от ваксина. Бразилия е далеч от постигане на целта си всички пълнолетни да се ваксинират до края на годината.

Новата вълна на разпространение на коронавируса тласна болниците до ръба, като се съобщава за критична липса на легла в интензивните отделения и кислород за нуждаещите се пациенти.

Болсонару не е склонен да налага блокади в Бразилия

Болсонару не е склонен да налага блокади в Бразилия

Счита икономиката за по-важна за хората