Обединеното кралство отбеляза 10 321 души, заразени с коронавирус през последните 24 часа, като общият брой е 4 620 968, съобщи британското министерство на здравеопазването в събота.

Това отбелязва най-голямото увеличение от февруари, когато случаите рязко намаляха на фона на една от най-успешните ваксинационни кампании в Европа.

Въпреки това, с разпространението на варианта Делта, който беше открит за първи път в Индия, Великобритания отбелязва значителен ръст на инфекциите.

Това накара Даунинг Стрийт да забави облекчаването на мерките за COVID-19 и други държави да възобновят ограниченията за пристигане от Великобритания.

СЗО: COVID вариант Делта се превръща в глобално доминиращ

СЗО: COVID вариант Делта се превръща в глобално доминиращ

Причината е повишената преносимост, възможно е и да е по-смъртоносен, според британски учени

Хората, които са с две дози и са влезли в контакт с някой заразен с вируса, могат да бъдат пощадени от изолация за 10 дни.

Правителствени източници съобщиха пред БиБиСи, че проверяват дали е възможно да се премахне карантинния период и вместо това да позволят на двойно ваксинирани да правят ежедневни тестове.

Ако тестът, правен всяка сутрин, е отрицателен, човекът няма да е под карантина през този ден. Очаква се проучванията да приключат едва по-късно през лятото.

Смята се, че системата ще влезе в сила само ако главният медицински директор Крис Уити е доволен, че ежедневните тестове ще бъдат надежден начин за предотвратяване на разпространението на вируса.

Меркел и Макрон обсъдиха ЕС, САЩ, Русия, Китай, НАТО и новите COVID варианти

Меркел и Макрон обсъдиха ЕС, САЩ, Русия, Китай, НАТО и новите COVID варианти

За стабилна Европа - диалог с Русия, Китай определено е предизвикателство за САЩ