Британската полиция съобщава, че 11 души са арестувани от служители за борба с тероризма в рамките на разследване на забранена крайнодясна група, съобщава Ройтерс.

11-те мъже са арестувани по подозрения за престъпления, включително подготовката на терористични актове, членство в забранена организация и притежание на документи за тероризъм.

Нео-нацистката група е първата крайнодясна организация, която е забранена във Великобритания, след като миналата година се похвали с убийството на член на парламента Джо Кокс.

По-рано този месец трима мъже, включително двама войници, се явиха в съда, обвинен в членство в националното действие, а полицията заяви, че мъжете, които са държали в последния арест са част от същото разследване.

"Днешните арести са част от координираните действия на националната мрежа за противодействие на тероризма и британската полиция", казва главен съдия Мартин Сноудън, ръководител на полицията за борба с тероризма в Североизточна Англия.

"Тези, които популяризират крайнодесните възгледи, искат да разделят нашите общности и да разпространят омраза. Това няма да бъде толерирано, а тези, които го направят, трябва да бъдат изправени пред съда", допълва той.