Британски министър нарече Джулиан Асандж "нещастен малък червей", след като основателят на "Уикилийкс", който е блокиран в посолството на Еквадор в Лондон, постави под въпрос отговора на правителството по случая "Скрипал", съобщава АФП.

Лондон отхвърли второ искане на Асандж за отмяна на заповедта за арест

Лондон отхвърли второ искане на Асандж за отмяна на заповедта за арест

Днес същият съдия отхвърли аргументите на адвокатите на Асандж

Голямо съжаление, че Джулиан Асандж остава в еквадорското посолство, отговори на въпрос пред депутатите в Камарата на общините Алън Дънкан - държавният министър за Европа и Америка в МВнР на Великобритания.

Още по-голямо съжаление, след като миналата вечер той писа в "Туитър" срещу правителството във връзка с атаката в Солсбъри, поясни той.

Британски съд реши да запази заповедта за арест на Асандж

Британски съд реши да запази заповедта за арест на Асандж

Съдия Ема Арбътнот обяви, че заповедта остава в сила

"Време е този нещастен малък червей да излезе от посолството и да се предаде на британското правосъдие", атакува Дънкан.

Асандж е в посолството от 2012 г., след като британски съдия реши, че трябва да бъде екстрадиран в Швеция по обвинения в сексуален тормоз и изнасилване в скандинавската страна.

Но през миналата година Швеция сне обвиненията срещу Асандж.

Вчера той използва "Туитър", за да постави под въпрос решението на Великобритания да обвини Русия за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри на 4 март.