Британците разглеждат депутата и фаворита за лидер на Консервативната партия Борис Джонсън като най-силния кандидат за ролята премиер на Обединеното кралство, показват социологически проучвания, публикувани от "Таймс" и "Сън".

Джонсън е три пъти по-популярен и от най-големите си опоненти в Консервативната партия.

Забавяне означава поражение, предупреди Борис Джонсън и обеща Брекзит на 31 октомври

Забавяне означава поражение, предупреди Борис Джонсън и обеща Брекзит на 31 октомври

След три години и два пропуснати крайни срока ние трябва да напуснем ЕС на 31 октомври

В същото време изследване на YouGov е установило, че 47% от британците вярват, че Джонсън ще осигури победа на Консервативната партия на следващите парламентарни избори, като ще победи Лейбъристката партия и Партия "Брекзит" на Найджъл Фараж.

По-рано тази седмица кметът на Лондон спечели на първия тур от надпреварата в Консервативната партия за лидер на торите. Той беше подкрепен от 114 от 313 консерватори.

Има един глупак, но той не е Борис Джонсън

Има един глупак, но той не е Борис Джонсън

Ако Борис Джонсън още не ви е обидил, това е само защото не ви познава. БоДжо е лютата чушка на британския политически елит, може да играе ролята на клоун, но не е шут сам по себе си. И го доказва, констатира Мартин Табаков

Иначе изследването на YouGov отрежда първо място за Партия "Брекзит" с 24% подкрепа. Втори и трети са консерваторите и лейбъристите с по 21%, а Либералните демократи получават 19 на сто. Проучването е проведено на 13-14 юни и в него са участвали 1672 респонденти.