САЩ счупиха рекорда за най-много починали от коронавирус за денонощие. Данните на Университет "Джонс Хопкинс" сочат, че 3725 души са починали във вторник, информира The Hill.

Предишният рекорд бе на 16 декември, когато бяха потвърдени 3656 смъртни случая.

COVID-19 погуби конгресмен в САЩ

COVID-19 погуби конгресмен в САЩ

Люк Летлоу загуби битката с коронавируса

Към сряда сутринта в САЩ има общо 338 656 починали от коронавирус. По света има повече от 82 милиона заразени с коронавирус, от които 19,5 милиона са в САЩ.

Около 2 милиона американци са получили първата доза от ваксина срещу коронавируса, показват данните на Центровете за превенция и контрол на заболяванията, макар че целта на администрацията на Доналд Тръмп бе 20 милиона души да се ваксинират до края на годината.

И в САЩ регистрираха британския щам на коронавируса

И в САЩ регистрираха британския щам на коронавируса

Пациент от Колорадо

Близо 1,8 милиона души са починали вследствие на вируса по света.

Американският специалист по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи предупреди в интервю за Си Ен Ен, че епидемията в САЩ ще се утежни през следващите седмици заради събиранията по празниците.

Той подчерта, че САЩ регистрират между 100 000 и 200 000 новозаразени на денонощие и добави, че щом случаите започнат да нарастват, ще започне и увеличение на приетите в болница и на починалите.

САЩ купиха още 100 млн. дози от ваксината на Pfizer-BioNTech

САЩ купиха още 100 млн. дози от ваксината на Pfizer-BioNTech

С днешното споразумение САЩ ще получат общо 200 милиона дози

Декември е най-тежкият месец от началото на епидемията в страната що се отнася до броя на заразените, хоспитализираните и починалите.

Калифорния в момента регистрира най-много заразени - средно по 100 000 души през последните седем дни. Щатът е следван от Тенеси, Оклахома и Аризона.

Тексас регистрира рекорд във вторник, когато са потвърдени 26 990 нови случая, което е с 41% увеличение спрямо предишния рекорд на 23 декември.