Работник на бензиностанция в Германия в град Идар-Оберщайн, Рейнланд-Пфалц е убит след спор с клиент относно мерките за COVID-19, съобщи полицията, цитирана от ДПА и АФП.

Според полицейския доклад 49-годишен мъж е застрелял служител на бензиностанцията в събота вечерта, поради изискването да носи на маска.

Твърди се, че мъжът е влязъл в бензиностанцията, за да направи покупка, без да носи маска за лице и 20-годишният служител го помолил да спази изискванията. 

Полицията коментира, че мъжът се е върнал около час по-късно. Този път той е с маска, но я сваля и двамата мъже започват нов спор и клиентът вади пистолет и застрелва 20-годишния младеж.

Старши прокурор Кай Фурман коментира, че жертвата е починала след фатален изстрел в главата. След инцидента се твърди, че заподозреният е избягал пеша. 

Властите пристигат на мястото и започват издирването на мъжа, но на следващия ден 49-годишният влиза в полицейското управление и признава за престъплението.

Мъжът твърди, че е против ограничителните мерки на COVID-19 и че ситуацията с пандемията на коронавируса го стресирала много, каза Фурман.

Чувствал се притиснат в ъгъла и не виждал друг изход освен да даде пример. Заподозреният държал жертвата отговорна за цялостната ситуация, само зашото спазвала правилата, добавя Фурман. 

Полицейското управление на град Трир заяви, че стрелбата е първият инцидент, свързан с коронавирусните мерки в района и в щата Рейнланд-Пфалц.

Кметът на Идар-Оберщайн, Франк Фрюхауф, изрази шока и ужаса си от престъплението. "Това е доста немислимо, ужасно действие. Подобно престъпление е безпрецедентно".

Италианската полиция разследва антиваксъри, подготвяли въоръжени нападения

Италианската полиция разследва антиваксъри, подготвяли въоръжени нападения

Претърсени са домовете на осем заподозрени