Брекзит отново е на главната страница на британските издания, след като мнозинството депутати в Камарата на общините подкрепиха на второ четене законопроекта за споразумението на премиера Борис Джонсън, но минути по-късно законодателите отхвърлиха ускорената програма за разглеждане на проектозакона, пише "Гардиън".

"Дейли телеграф" излиза със заглавие "Брекзит е в чистилището", след като депутатите попариха надеждите на Джонсън Великобритания да напусне ЕС в края на октомври. Вестникът отбелязва, че страната може да се насочи към предсрочни парламентарни избори.

Снимка 449144

Източник: Гардиън

"Гардиън" обръща внимание на блокираната от депутатите програма на Борис Джонсън, въпреки че премиерът заплаши да оттегли законопроекта и да свика предсрочни избори. Сега Джонсън ще настоява пред лидерите на ЕС да не дават зелена светлина за дълго отлагане на Брекзит, пише вестникът. Изданието отбелязва, че парламентът е натиснал спирачка в гонката на Джонсън за Брекзит.

"Даа, но не", пише таблоидът "Сън" и подчертава, че деветима бивши тори са гласували против предложението за тридневно разглеждане на законопроекта.

"Брекзит ужасът на премиера", пише "Мирър", като има предвид Хелоуин, който съвпада с излизането на Великобритания от ЕС. Припомня се, че Джонсън е заплашил да изтегли законопроекта изцяло, но в крайна сметка само го паузира.

"Дейли мейл" отново критикува действията на депутатите, като пише, че доверието е превърнало триумфа в катастрофа. Таблоидът пише, че Джонсън победи на второ четене на законопроекта, но следващата стъпка е в ръцете на ЕС.

Снимка 449146

Източник: Гардиън

"Дейли експрес" излиза с подобна статия, критикувайки действията на законодателите.

Снимка 449148

Източник: Гардиън

"Ай" пише, че Брекзит на Хелоуин е на пух и прах и подчертава, че депутатите технически за първи път подкрепиха законопроект за Брекзит. Цитира се източник от правителството, който казва, че предсрочни избори са единственият път напред.

"Таймс" описва "разочарованието" на премиера, след като депутатите подкрепиха сделката, а отхвърлиха крайния срок на Джонсън.

Снимка 449147

Източник: Гардиън

"Файненшъл таймс" излиза с подобно заглавие.