Един от министрите на британския премиер Борис Джонсън отрече медийна информация, че министър-председателят е направил тайно пътуване до Италия преди няколко седмици. "Даунинг стрийт" също категорично отрича "пълната лъжа", информира "Гардиън".

И Камерън предупреди Джонсън за законопроекта за Брекзит

И Камерън предупреди Джонсън за законопроекта за Брекзит

Бившият лидер на Консервативната партия каза, че има лоши предчувствия

Запитан дали Джонсън е кацал в Перуджа през последните седмици, което според информация на местното летище се е случило, транспортният министър Грант Шапс отговори пред Скай нюз, че не знае за подобно нещо и смята, че е грешка.

Италианският вестник "Република" пише, че Джонсън е пътувал до Перуджа, след като футболистът на "Барселона" Луис Суарес е летял до Перуджа на 17 септември. В съобщение от летището потвърдиха, че Суарес и Джонсън са пристигнали преди дни.

Изданието допълва, че след като е направило разследване за посещението на Джонсън, летището San Francesco d'Assisi потвърди, че той е кацнал по време на седмицата преди Суарес. Вестникът цитира служител на летището, който е заявил, че британският министър-председател е пристигнал или на 11 септември, петък, или ден по-рано. Друг източник каза, че Джонсън е пристигнал на 11 септември, петък, в 14,00 часа и е излетял в понеделник, 14 септември, в 07,45 часа.

Законопроектът на Джонсън за Брекзит предизвика бунт в редиците на торите

Законопроектът на Джонсън за Брекзит предизвика бунт в редиците на торите

Лейбъристите ще гласуват против законопроекта в настоящата му форма

Говорител на "Даунинг стрийт" коментира, че тази история не е вярна и че през последните месеци министър-председателят не е посещавал Италия. Всеки, който публикува тези твърдения, повтаря лъжи, предупреди представителят.

През април 2018 г., когато бе външен министър, Джонсън бе заснет на летище San Francesco d'Assisi. Впоследствие стана ясно, че Джонсън е бил отседнал в Palazzo Terranova, дворец, собственост на милиардера Евгений Лебедев, който е известен с грандиозните си партита.

Снимките с Джонсън на летището показват, че той е пътувал до Италия без охрана. Според пътник на полета към Великобритания Джонсън е пътувал сам без багаж.

Стратегия на хаоса - какво цели Джонсън в политиката към ЕС

Стратегия на хаоса - какво цели Джонсън в политиката към ЕС

Не желае никакви връзки с Европа...