"Пепър", хуманоиден говорещ робот, поздрави губернатора на Токио Юрико Койке, докато влиза в хотел в центъра на града по време на демонстрацията в петък. "Пепър" е с бяла хирургическа маска и напомня на пациентите да проверяват дневната си температура и ги насърчава да почиват, съобщава АП.

Персонал от роботи дебютира в хотел в Токио за леки пациенти с коронавирус в план за освобождаване на легла в пренатоварени болници.

Пациентите имат достъп до приложения за управление на здравето на компютри и таблети, за да записват телесните си температури и симптоми. "Уиз", почистващ робот, работи във фоайето на хотела, където пациентите идват да взимат храна, за да се намали риска от инфекция.

Роботи, създадени от SoftBank Robotics, ще бъдат разположени и в други хотели, наети от правителството на Токио, за пациенти без симптоми или с леки симптоми.

Досега Токио е осигурил пет хотела с 1500 до 2800 стаи. Япония има 14 281 потвърдени случая и 432 смъртни случая, според данни на здравното министерство.

Япония удължава извънредното положение

Япония удължава извънредното положение

Островът на Изгряващото слънце се готви за Златната седмица