Кандидатите на Демократическата партия на САЩ за места в Камарата на представителите водят пред републиканците с 11%. Това показва социологическо проучване на ABC и "Вашингтон пост" по-малко от месец преди частичните избори.

Демократите в САЩ имат предимство в 69 оспорвани избирателни района

Демократите в САЩ имат предимство в 69 оспорвани избирателни района

Рейтингът на одобрение на президента на САЩ Доналд Тръмп е под 50%

53% от регистрираните гласоподаватели биха гласували за кандидатите на Демократическата партия, а 42% - за републиканците. През април сондаж разкри, че 47% биха гласували за демократите, а 43% за републиканците.

59% от жените биха гласували за кандидати на демократите, докато белите мъже (48 на сто) предпочитат републиканците, въпреки че разликата спрямо демократите е 2%.

Според проучването републиканците са по-компетентни по отношение на икономиката. Те водят с 45% в сравнение с 41% за демократите. В същата сфера президентът на САЩ Доналд Тръмп е с най-високото одобрение в кариерата - 49% от анкетираните са с положително мнение, а 46 на сто с негативно.

50% предпочитат Демократическата партия да се занимава с имиграцията, докато 38 на сто мислят, че републиканците вършат по-добра работа.

41% одобряват управлението на президента Доналд Тръмп, докато 54% са против. В края на август само 36 на сто от американците са гледали на президента в положителна светлина.