Деветима полицаи са пострадали в снощни стълкновения с протестиращи в Черна гора, съобщи ТАСС в четвъртък, позовавайки се на черногорската полиция.

При вчерашните инциденти са ранени 9 полицаи, повредени са 10 патрулки, пострадали са сградата на полицията и общината в Будва. Полицията предприе решителни мерки в Подгорица, Будва, Никшич, Бар, Плевле, Беран, Биело поле наложи стабилни порядки. Заради инцидента са образувани административни дела на 54 души, от тях са задържани 41", се казва в съобщението.

Сърбия: Черна гора става източник на нестабилност в региона

Сърбия: Черна гора става източник на нестабилност в региона

Сръбски свещеници бяха арестувани за 72 часа

По-рано, в сряда Черногорската полиция използва сълзотворен газ за разгонване на протестанти в редица градове на Черна гора, където гражданите протестираха срещу полицейското насилие в Будва.

В този туристически град опозицията в продължение на седмици се съпротивлява на незаконни, според нейното мнение, смени на градската власт от управляващата партия на Мило Джуканович.

В защита на опозиционното ръководство на Будва излязоха гражданите на града след като кметът на града Марко Царевич и неговите привърженици бяха пребити по време на арест.

Джуканович подписа спорния закон за вероизповеданията в Черна гора

Джуканович подписа спорния закон за вероизповеданията в Черна гора

Според сръбската православна църква, с новите мерки ще се отнемат имоти

Общественият конфликт в страната се изостря от продължаващия натиск на черногорската власт върху Сръбската православна църква. За провеждане на протестни богослужения срещу приетия от управляващата партия закон за свободата на вероизповеданията заведенията са образувани наказателни дела срещу Черногорско-Приморския митрополит, както и срещу редица епископи и свещеници.