Американският президент Доналд Тръмп назначи министъра на вътрешната сигурност Джон Кели на поста началник на канцеларията на Белия дом, съобщава БиБиСи.

Информация за назначението идва от пост на Тръмп в социалните мрежи, след като новият шеф на комуникациите в Белия дом Антъни Скарамучи заклейми Прибъс, че е предоставял информация на медии.

"Имам удоволствието да ви информирам, че току-що назначих Джон Ф. Кели за началник на канцеларията на Белия дом", пише Тръмп. По думите му Кели е велик американец и е доказал, че може да постига забележителни резултати в качеството си на министър на вътрешната сигурност.

Раздори в Белия дом

Раздори в Белия дом

Антъни Скарамучи язвително се изказа за "параноидния шизофреник"

Припомняме, на 27 юли, четвъртък, досегашният началник на кабинета на Донлад Тръмп Рейнс Прийбъс обяви, че подава оставка. Това беше продиктувано от обвиненията на Антъни Скарамучи, че Прийбъс е бил "параноиден шизофреник". Скарамучи обвини г-н Прийбъс в това, че е имало изтичания на информация в пресата от щаба на Тръмп.

Пред CNN Прийбъс одобри новото назначение на поста с думите, че генерал Кели е "блестящ избор" за началник на кабинета на Тръмп.