Бившият американски президент Доналд Тръмп планира да пусне социалната си мрежа Truth Social на 21 февруари. Това показва обява в App Store, пише Ройтерс.

Приложението на Trump Media & Technology Group, което ще се води алтернатива на Twitter, е налично за предварителна поръчка, преди да бъде пуснато на пазара. То ще предлага функции за следване на други хора и коментари по актуални теми. Еквивалентът на туита ще бъде наречен "истина".

Пускането на апликацията на пазара ще се случи 13 месеца след като Facebook и Twitter забраниха достъп на Тръмп, тъй като той насърчаваше поддръжниците си да участват в нападението срещу Капитолия на 6 януари въз основа на необосновани твърдения за измами на президентските избори през 2020 г.

Тръмп сряза Байдън, речта му за Капитолия била театър за отвличане на вниманието от провала му

Тръмп сряза Байдън, речта му за Капитолия била театър за отвличане на вниманието от провала му

Байдън използвал името му, за да се опита допълнително да раздели Америка

По повод годишнината от атаката президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че неверните твърдения на неговия предшественик нарушават върховенството на закона и могат да подкопаят бъдещи избори.

Очаква се стартът на приложението да бъде първият от три етапа в развитието на новата медийна компания на Тръмп. В края на миналата година тя събра допълнителен капитал от 1 млрд. долара от частни инвеститори.