Дронове патрулират Ламанша в търсене на нелегални мигранти на фона на продължаващата коронавирусна криза, предаде "Спутник", позовавайки се на The Sun.

Служители на вътрешния офис потвърдиха, че дрон е действал, след като на сайта Flightradar24 се появиха модели на търсене, съобщава изданието.

Пилотът и пенсиониран авиационен журналист Майк Флин са проследили дрона по-рано, докато е летял от летище Лид в Кент.

Двумоторните дронове, с камери, свързани с патрулни лодки, могат да останат в полет до 20 часа, според доклади.

Към неделя сутринта броят на потвърдените случаи на коронавирус в Обединеното кралство е надхвърлил 78 900, докато смъртният брой от вирусното заболяване е над 9 800, според Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство.

През последните години Европа се бори с продължаващата миграционна криза, тъй като хората от Африка и Близкия изток, бягащи от бедността и войната, се опитват да прекосят Средиземноморието и да стигнат до континента.

През февруари се съобщава, че над 100 мигранти са били пресечени по време на преминаване през Ламанша, като се казва, че това е най-големият регистриран брой такива инциденти за един ден.

Според оценките на BBC, броят на мигрантите, пристигащи във Великобритания от целия канал, се е увеличил повече от шест пъти през 2019 г., въпреки усилията на Лондон да реши проблема. Поне 1892 души са минали през Ламанша през малки, често гумени лодки през миналата година. За разлика от тях 562 мигранти са се опитали да плават по канала, за да достигнат бреговете на Англия през 2018 г.